Što tražiti u odličnom proizvodu za povezivanje porculana?

757
Što tražiti u odličnom proizvodu za povezivanje porculana?

Ovaj blog je napisao Dr. Paulo Vinicius Soares, međunarodno priznati stomatolog,  predavač, profesor, istraživač i autor koji radi u Brazilu.

Vrsta tretmana koju kliničari pružaju unutarnjoj površini keramičke restauracije zapravo određuje kvalitetu veze koju možemo postići. Znajući da visokokvalitetan tretman keramike općenito rezultira idealnom razinom povezivanja, važno je da zubari ne podcjenjuju važnost korištenja proizvoda vrhunske kvalitete i utjecaja koje oni mogu imati tijekom naših restaurativnih postupaka.

Ultradent™ Porcelain Etch je fluorovodična kiselina koja ima dovoljnu fluidnost da navlaži keramičku površinu i postigne pravilan kondicionirajući učinak. Istovremeno, Porcelain Etch također nudi idealnu plastičnost kako bi se spriječilo da proizvod iscuri iz unutarnje granice restauracije. Ovaj savršeni balans između sposobnosti vlaženja i optimalne plastičnosti je razlikovna značajka Porcelain Etch-a.

Ultradent™ Silane generira savršenu kemijsku reakciju na površini keramike. Vrhovi koji dolaze s tim proizvodima olakšavaju proces nanošenja na unutarnju stranu keramičke restauracije. Kliničke slike u nastavku demonstriraju funkcionalnost Porcelain Etch-a i Silane-a.

Klinički aspekti Slika 1 i 2 dobiveni su nakon pokušaja nevitalnog unutarnjeg izbjeljivanja. Nažalost, zbog izrazite kalcifikacije dentinskih tubula, rezultat je bio nezadovoljavajući. Ove slike slične su mnogim slučajevima koje viđamo u svakodnevnoj praksi:

Slučaj s estetskim zahtjevom, desni središnji gornji sekutić potamnio i endodontski je tretiran. Pacijent, žensko, 40 godina. Odlučeno je ukloniti nezadovoljavajuće restauracije kompozitne smole i, zbog gubitka strukture i tamnjenja, izraditi konvencionalnu keramičku ljuskicu.
Unutarustavni prikaz naglašava razinu tamnjenja desni središnjeg gornjeg sekutića.
Bočni prikaz desni središnjeg gornjeg sekutića.

Boja podloge desni središnjeg gornjeg sekutića (A2) i lijevog središnjeg sekutića (BL3)

Početak pripreme s dijamantnom krunom 4138 pričvršćenom na kontra-kutnjaku omjerom 1:5 i električnim motorom.

Priprema konvencionalne ljuskice, uklanjanje restauracija razreda III i IV s medijalne strane, preostaje ukloniti restauraciju razreda IV s distalnog kuta. Priprema ljuskice smatra se konvencionalnom kada prevladava adhezivno područje nad zubnom caklinom. U ovom slučaju, potrebno je veće habanje (više od 1,0 mm u prosjeku) kako bi zubotehničaru pružili dovoljno prostora za opacifikaciju i karakterizaciju.

Unutarnja površina ljuskice tretira se fluorovodičnom kiselinom, Porcelain Etch, 90 sekundi.

Nakon ispiranja vodom, restauraciju očistite fosfornom kiselinom, Ultra-Etch™ etskim sredstvom, 5-10 sekundi.

Nanesite Silane i pričekajte najmanje 60 sekundi.

Unutarustavni prikaz ljuskice i prirodnog zuba. Poštivanje dimenzija, oblika, boje i teksture. Restauracija od strane tehničara Rafaela Stoquea (Uberlândia, MG)

Konačni prednji pogled nakon cementacije.

Početni prednji pogled.

Konačni prednji pogled.

Slični postovi

Porcelain Etch/Silane

Porcelain Etch/Silane

Porcelain Etch je viskozni gel napunjen 9,5%-tnom fluor-vodoničnom kiselinom, za nagrizanje keramike.

2754
Izbjeljivanje kod kuće - Opalescence® PF

Izbjeljivanje kod kuće - Opalescence® PF

Opalescence PF gelovi imaju ljepljivu viskoznu konzistenciju koja sprječava istjecanje iz udlage. „Sustained Release” formula omogućuje neprekidno oslobađanje aktivnoga sastojka. Individualne udlage mogu se koristiti za daljnje redovito...

6389

Komentari

Napiši komentar
Web-stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa, rad sa značajkama društvenih medija i za analizu prometa na web stranici. Pojedinosti potražite u gumbu "Prikaži detalje".
Web stranica koristi kolačiće za personaliziranje sadržaja i oglasa prikazanih na web mjestu.